Förvaringssmycke till knäckesticks – Recept

SAM_0735

Förvaringssmycke… det kan man ju undra vad det är. Men i det här fallet är det en liten ”tag” som jag knutit runt en glasburk. I burken förvarar jag hemmagjorda knäckesticks som är supergoda och nyttiga att snacksa på eller äta till mellis. Bara ett fel… de tar slut alldeles för snabbt. Tur att de är så enkla att göra, man blir inte ens kletig om fingrarna. Jag rekommenderar verkligen att ni testar detta recept.

 

Recept Knäckesticks

2 dl rågmjöl
2 dl havregryn
1 dl solrosfrön
1/2 dl linfrön
1/2 dl sesamfrön (oskalade)
1/2 tsk salt
3 1/2 dl vatten

SAM_0729Rör ihop alla ingredienser i en skål och låt svälla i 5 min. Klä två bakplåtar med bakplåtspapper och häll hälften av smeten på varje ark. Bred med en slickepott ut smeten tunt. (Den ska täcka nästan hela plåten). Strö över flingsalt och sesamfrön.
Ställ in båda plåtarna i ugnen på 125 grader i ca 1 1/2 timme, ibland kan det behövas lite längre tid om man inte brett ut smeten så tunt. Tag gärna ut plåtarna efter ca en 1/2 timme och skär knäcket i långa sticks så blir det lättare att bryta isär. Lycka till och smaklig måltid.